Actueel

Yellowtail eventpartner van congres 'Big Data in de financiële sector'

Yellowtail eventpartner van congres 'Big Data in de financiële sector'

op 05 januari 2016 in Actueel, Evenementen/congressen, Innovatie

Op 4 februari 2016 a.s. verzorgt Yellowtail een sessie tijdens het congres 'Big Data in de financiële sector' met de titel 'De voordelen van het gebruik van overheidsdatabronnen door financieel dienstverleners'.

IIR Hypotheekweek: Hoe Europese wetgeving en gebruik brondata online hypotheken een boost gaan geven

IIR Hypotheekweek: Hoe Europese wetgeving en gebruik brondata online hypotheken een boost gaan geven

op 10 december 2015 in Evenementen/congressen, Innovatie

De invloed van Europse wetgeving en het gebruik van brondata op de groei van online hypotheken stonden centraal tijdens de plenaire presentatie van Yellowtail bij de opening van de IIR Hypotheekweek die plaatsvond op 18,19 en 20 november. Gert Vasse, director Yellowtail Consulting, verzorgde de presentatie en nam het publiek in vogelvlucht mee langs de ontwikkelingen in hypotheekland en ging daarbij met name in op de Doe-het-zelf ontwikkelingen. Want dat consumenten steeds meer zelf gaan doen is een onstuitbare trend. Waar de consument nu nog in ongeveer 23% van alle hypotheekaanvragen één of meerdere activiteiten zelf verricht, zal dat percentage de komende jaren fors stijgen tot ongeveer 80%.

Parallelsessie AM:dag: De beste digital user experience in de financiële sector

Parallelsessie AM:dag: De beste digital user experience in de financiële sector

op 22 oktober 2015 in Actueel, Evenementen/congressen

Op 17 november a.s. vindt AM:dag plaats. Birashanth Thanabalasingam, hoofd User Experience & Design bij Yellowtail verzorgt er een parallelsessie met de titel 'De beste digital user experience in de financiële sector'.

Nieuwjaarsvideo van de Yellowtail partners

Nieuwjaarsvideo van de Yellowtail partners

op 31 december 2015 in Actueel

De Yellowtail partners blikken terug en kijken vooruit.

Risicoscanner mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid

Risicoscanner mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid

op 11 november 2015 in Actueel

De trend van klantparticipatie en zelfwerkzaamheid is niet meer te stuiten. In het vakblad 'De hypotheekadviseur' vertellen Edwin Riem (Eerstestap.nl) en Gert Jan Vasse (Yellowtail) over de tool die gezamenlijk werd ontwikkeld om inzicht te geven in de gevolgen van overlijden. Deze Risicoscanner is een mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid. Lees hier het artikel.

Weg met de handgeschreven werkgeversverklaring

Weg met de handgeschreven werkgeversverklaring

op 30 september 2015 in Actueel, Hypotheken

Het is geen zeldzaamheid dat de adviseur, de klant, de werkgever
en de geldverstrekker bij elkaar zo’n paar uur bezig zijn om tot een
correcte werkgeversverklaring te komen. Een uitdagend en onnodig
frustrerende aangelegenheid, dat moet toch anders kunnen?

2016: 4 ontwikkelingen die voor een soepeler hypotheekproces gaan zorgen

2016: 4 ontwikkelingen die voor een soepeler hypotheekproces gaan zorgen

op 16 december 2015 in Actueel, Hypotheken

Een hypotheek afsluiten is in veel gevallen nog steeds een 'gedoe'; een langdurig proces met nog teveel papierwerk. Zo schreef Matthijs Mons in zijn meest recente column in AM het volgende: "Steeds meer partijen bieden wel een fraaie webomgeving, waarmee klanten makkelijk een aanvraag kunnen doen. Maar daarna komt de klant - geheel tegen zijn torenhoog opgeschroefde verwachtingen - in het stokoude hypotheekaanvraagproces waarin de laatste jaren amper iets is veranderd. Een wereld waarin (nodeloos) veel documenten worden opgevraagd die genadeloos en rigide worden beoordeeld." Binnen twee jaar is een (gedeeltelijk) doe-het-zelfproces de norm. Maar de stappen die men aan de achterkant moet zetten zijn groot."

Yellowtail presenteert zich in Zuid-Afrika tijdens handelsmissie Rutte

Yellowtail presenteert zich in Zuid-Afrika tijdens handelsmissie Rutte

op 05 november 2015 in Actueel, Evenementen/congressen

Minister-president Rutte brengt 17 en 18 november 2015 een bezoek aan Zuid-Afrika. Hij wordt hierbij vergezeld door vertegenwoordigers van meer dan 65 Nederlandse bedrijven. Daarmee is dit de grootste Nederlandse handelsmissie naar Zuid-Afrika in de geschiedenis.

Column Matthijs Mons in AM: Digitaal advies

Column Matthijs Mons in AM: Digitaal advies

op 30 september 2015 in Actueel, Hypotheken, Financieel advies

Vandaag kreeg ik een bericht onder ogen met als kop “Rabobank ziet af van digitaal hypotheekadvies”. De bank zou tot de conclusie zijn gekomen dat de meeste klanten uiteindelijk toch behoefte hebben aan advies door een persoonlijke adviseur. Zo’n bericht is op het eerste gezicht natuurlijk koren op de molen van diegenen die zich heftig plegen te verzetten tegen de voortschrijdende digitalisering van hypotheekprocessen:  “Zie je wel: het wordt toch nooit wat met online hypotheken”. De vraag is echter of dat de juiste conclusie is.

Column AM Magazine: Oud & Nieuw

Column AM Magazine: Oud & Nieuw

op 15 december 2015 in Actueel, Innovatie, Hypotheken

"Onlangs sprak ik op een receptie een jonge consultant, Steef, die samen met zijn vriendin hun eerste woning had gekocht. Inmiddels was hij heel gelukkig, maar het koopproces was bepaald niet zonder strubbelingen verlopen. Steef had er - zoals steeds meer mensen doen - voor gekozen om de hypotheek ‘zelf’ te regelen en was na uitgebreide oriëntatie uitgekomen bij een online bemiddelaar.

User Experience & Design nieuwe pijler bij Yellowtail

User Experience & Design nieuwe pijler bij Yellowtail

op 27 oktober 2015 in Actueel, Digital User Experience, Yellowtail nieuws

Meer focus op design door digitalisering van financiële dienstverlening.

Yellowtail heeft zijn huidige dienstverlening onlangs aangevuld met User Experience & Design (UX). Yellowtail koos daarvoor gezien de behoefte in de markt. Door digitalisering van financiële dienstverlening wordt design steeds belangrijker en daarom legt Yellowtail meer de focus op het realiseren van een excellente customer experience. De eerste belangrijke afgeronde projecten zijn het ontwerpen van een wealth management dashboard voor Advicent Solutions in de V.S. en de realisatie van een ‘GoalSaver’ tool voor retail beleggingsklanten van Standard Bank in Zuid-Afrika.

Terugblik op AM Hypotheken: kansen voor digitalisering en gebruik van data

Terugblik op AM Hypotheken: kansen voor digitalisering en gebruik van data

op 18 september 2015 in Actueel, Evenementen/congressen

Op donderdag 17 september vond AM:Hypotheken plaats. Met maar liefst 300 bezoekers was deze eerste editie drukbezocht. Yellowtail was gevraagd om twee presentaties te verzorgen. Gert Vasse, Director bij Yellowtail, mocht als eerste spreker het congres plenair aftrappen. Hij deed dit volgens Amweb op spectaculaire wijze door een slok uit een flesje motorolie te nemen. Yellowtail verwacht namelijk dat het aanvraagproces en beheer de komende drie jaar stapsgewijs worden gedigitaliseerd en de koffie ingeruild kan worden voor brandstof voor de robo-adviseur.

<<  1 2 [34 5 6  >>  

  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer
  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos