Actueel

Column AM Magazine: Oud & Nieuw

Column AM Magazine: Oud & Nieuw

op 15 december 2015 in Actueel, Innovatie, Hypotheken

"Onlangs sprak ik op een receptie een jonge consultant, Steef, die samen met zijn vriendin hun eerste woning had gekocht. Inmiddels was hij heel gelukkig, maar het koopproces was bepaald niet zonder strubbelingen verlopen. Steef had er - zoals steeds meer mensen doen - voor gekozen om de hypotheek ‘zelf’ te regelen en was na uitgebreide oriëntatie uitgekomen bij een online bemiddelaar.

User Experience & Design nieuwe pijler bij Yellowtail

User Experience & Design nieuwe pijler bij Yellowtail

op 27 oktober 2015 in Actueel, Digital User Experience, Yellowtail nieuws

Meer focus op design door digitalisering van financiële dienstverlening.

Yellowtail heeft zijn huidige dienstverlening onlangs aangevuld met User Experience & Design (UX). Yellowtail koos daarvoor gezien de behoefte in de markt. Door digitalisering van financiële dienstverlening wordt design steeds belangrijker en daarom legt Yellowtail meer de focus op het realiseren van een excellente customer experience. De eerste belangrijke afgeronde projecten zijn het ontwerpen van een wealth management dashboard voor Advicent Solutions in de V.S. en de realisatie van een ‘GoalSaver’ tool voor retail beleggingsklanten van Standard Bank in Zuid-Afrika.

Terugblik op AM Hypotheken: kansen voor digitalisering en gebruik van data

Terugblik op AM Hypotheken: kansen voor digitalisering en gebruik van data

op 18 september 2015 in Actueel, Evenementen/congressen

Op donderdag 17 september vond AM:Hypotheken plaats. Met maar liefst 300 bezoekers was deze eerste editie drukbezocht. Yellowtail was gevraagd om twee presentaties te verzorgen. Gert Vasse, Director bij Yellowtail, mocht als eerste spreker het congres plenair aftrappen. Hij deed dit volgens Amweb op spectaculaire wijze door een slok uit een flesje motorolie te nemen. Yellowtail verwacht namelijk dat het aanvraagproces en beheer de komende drie jaar stapsgewijs worden gedigitaliseerd en de koffie ingeruild kan worden voor brandstof voor de robo-adviseur.

IIR Hypotheekweek: Hoe Europese wetgeving en gebruik brondata online hypotheken een boost gaan geven

IIR Hypotheekweek: Hoe Europese wetgeving en gebruik brondata online hypotheken een boost gaan geven

op 10 december 2015 in Evenementen/congressen, Innovatie

De invloed van Europse wetgeving en het gebruik van brondata op de groei van online hypotheken stonden centraal tijdens de plenaire presentatie van Yellowtail bij de opening van de IIR Hypotheekweek die plaatsvond op 18,19 en 20 november. Gert Vasse, director Yellowtail Consulting, verzorgde de presentatie en nam het publiek in vogelvlucht mee langs de ontwikkelingen in hypotheekland en ging daarbij met name in op de Doe-het-zelf ontwikkelingen. Want dat consumenten steeds meer zelf gaan doen is een onstuitbare trend. Waar de consument nu nog in ongeveer 23% van alle hypotheekaanvragen één of meerdere activiteiten zelf verricht, zal dat percentage de komende jaren fors stijgen tot ongeveer 80%.

Parallelsessie AM:dag: De beste digital user experience in de financiële sector

Parallelsessie AM:dag: De beste digital user experience in de financiële sector

op 22 oktober 2015 in Actueel, Evenementen/congressen

Op 17 november a.s. vindt AM:dag plaats. Birashanth Thanabalasingam, hoofd User Experience & Design bij Yellowtail verzorgt er een parallelsessie met de titel 'De beste digital user experience in de financiële sector'.

Sessie op AM:Hypotheken: 'De markt en zijn bewegingen'

Sessie op AM:Hypotheken: 'De markt en zijn bewegingen'

op 02 september 2015 in Actueel, Evenementen/congressen, Innovatie, Hypotheken

Op 17 september a.s. vindt AM:Hypotheken plaats in Maarssen. Yellowtail Director Gert Vasse is één van de (plenaire) sprekers.

Risicoscanner mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid

Risicoscanner mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid

op 11 november 2015 in Actueel

De trend van klantparticipatie en zelfwerkzaamheid is niet meer te stuiten. In het vakblad 'De hypotheekadviseur' vertellen Edwin Riem (Eerstestap.nl) en Gert Jan Vasse (Yellowtail) over de tool die gezamenlijk werd ontwikkeld om inzicht te geven in de gevolgen van overlijden. Deze Risicoscanner is een mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid. Lees hier het artikel.

Weg met de handgeschreven werkgeversverklaring

Weg met de handgeschreven werkgeversverklaring

op 30 september 2015 in Actueel, Hypotheken

Het is geen zeldzaamheid dat de adviseur, de klant, de werkgever
en de geldverstrekker bij elkaar zo’n paar uur bezig zijn om tot een
correcte werkgeversverklaring te komen. Een uitdagend en onnodig
frustrerende aangelegenheid, dat moet toch anders kunnen?

Webinar: hoe u mobiele apps kunt inzetten om van prospects betrokken klanten te maken

Webinar: hoe u mobiele apps kunt inzetten om van prospects betrokken klanten te maken

op 01 september 2015 in Actueel, Evenementen/congressen, Innovatie

We worden al tijden bedolven onder indrukwekkende getallen over smartphone gebruik, en tabletpenetratie. Dit roept de vraag op bij bedrijven wat deze ontwikkelingen voor hen betekenen en hoe ze daar op in moeten spelen. Veel financials hebben al betaalapps op de markt gebracht en stappen gezet om bestaande klanten via mobiel te bedienen.

Yellowtail presenteert zich in Zuid-Afrika tijdens handelsmissie Rutte

Yellowtail presenteert zich in Zuid-Afrika tijdens handelsmissie Rutte

op 05 november 2015 in Actueel, Evenementen/congressen

Minister-president Rutte brengt 17 en 18 november 2015 een bezoek aan Zuid-Afrika. Hij wordt hierbij vergezeld door vertegenwoordigers van meer dan 65 Nederlandse bedrijven. Daarmee is dit de grootste Nederlandse handelsmissie naar Zuid-Afrika in de geschiedenis.

Column Matthijs Mons in AM: Digitaal advies

Column Matthijs Mons in AM: Digitaal advies

op 30 september 2015 in Actueel, Hypotheken, Financieel advies

Vandaag kreeg ik een bericht onder ogen met als kop “Rabobank ziet af van digitaal hypotheekadvies”. De bank zou tot de conclusie zijn gekomen dat de meeste klanten uiteindelijk toch behoefte hebben aan advies door een persoonlijke adviseur. Zo’n bericht is op het eerste gezicht natuurlijk koren op de molen van diegenen die zich heftig plegen te verzetten tegen de voortschrijdende digitalisering van hypotheekprocessen:  “Zie je wel: het wordt toch nooit wat met online hypotheken”. De vraag is echter of dat de juiste conclusie is.

3 tips van twee starters aan de hypotheekverstrekker. Deel 2: de inventarisatiefase

op 24 augustus 2015 in Actueel, Hypotheken

Yellowtail Consultants Florine Reinders en Myrthe Palmboom begeven zich als starter op de hypotheekmarkt en zijn zelf daardoor opeens ‘die consument’ voor wie ze, vanuit hun rol, dagelijks bezig zijn om hypotheekprocessen te optimaliseren. In deel één gingen zij in op de oriëntatiefase. In dit vervolg geven zij tips voor de inventarisatiefase.

<<  1 2 [34 5 6  >>  

  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos
  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer