Actueel

Leuker kunnen we het wel maken, ook makkelijker

Leuker kunnen we het wel maken, ook makkelijker

op 24 mei 2016 in Actueel, Digital User Experience, Hypotheken

De VIA bevat een bron aan persoonlijke informatie over het financiële huishouden. Die informatie ontvangt de fiscus ondermeer van werkgevers, banken, gemeenten, verzekeraars en onderwijsinstellingen. In totaal betreft het in totaal 200 miljoen gegevens voor het vooraf invullen van aangiftes, zoals gegevens over inkomens, spaargeld, hypotheken en pensioenen. Eerlijk is eerlijk; de fiscus heeft het ons de afgelopen jaren zoveel makkelijker gemaakt.

Integratie belangrijke spil in innovatief hypotheekproces bijBouwe.nl

Integratie belangrijke spil in innovatief hypotheekproces bijBouwe.nl

op 19 januari 2016 in Actueel, Innovatie

In december is de eerste volledig online hypotheekverstrekker van Nederland bijBouwe.nl live gegaan. Het idee voor bijBouwe.nl is ontstaan omdat de hypotheekmarkt te weinig gebruik maakt van de mogelijkheden die online te bieden heeft. Consumenten kunnen via de website bijBouwe.nl direct binnen tien minuten online een hypotheek afsluiten. De klant kan kiezen voor execution only, maar wie liever hulp wil kan advies krijgen van de adviseurs van de verstrekker of de eigen onafhankelijke adviseur.

2016: 4 ontwikkelingen die voor een soepeler hypotheekproces gaan zorgen

2016: 4 ontwikkelingen die voor een soepeler hypotheekproces gaan zorgen

op 16 december 2015 in Actueel, Hypotheken

Een hypotheek afsluiten is in veel gevallen nog steeds een 'gedoe'; een langdurig proces met nog teveel papierwerk. Zo schreef Matthijs Mons in zijn meest recente column in AM het volgende: "Steeds meer partijen bieden wel een fraaie webomgeving, waarmee klanten makkelijk een aanvraag kunnen doen. Maar daarna komt de klant - geheel tegen zijn torenhoog opgeschroefde verwachtingen - in het stokoude hypotheekaanvraagproces waarin de laatste jaren amper iets is veranderd. Een wereld waarin (nodeloos) veel documenten worden opgevraagd die genadeloos en rigide worden beoordeeld." Binnen twee jaar is een (gedeeltelijk) doe-het-zelfproces de norm. Maar de stappen die men aan de achterkant moet zetten zijn groot."

De digitale hypotheekmarkt; een kijkje over de grens

De digitale hypotheekmarkt; een kijkje over de grens

op 01 maart 2016 in Actueel, Innovatie, Hypotheken

Dat de hypotheekmarkt de afgelopen twintig jaar praktisch heeft stilgestaan is geen nieuws. De crisis, het provisieverbod, nieuwe wet- en regelgeving omtrent hypotheekrenteaftrek; allemaal zaken die op z’n zachtst gezegd niet hebben bijgedragen aan de aantrekkelijkheid van de hypotheekmarkt. Door het gebrek aan innovatie komen huizenzoekers bij het afsluiten van een hypotheek in een wereld terecht die volledig gedateerd is. Waar klanten tegenwoordig binnen 3 klikken een auto- of zorgverzekering afsluiten, is in hypothekenland de oude papierwinkel nog steeds de norm.

Het hypotheekproces van de toekomst

Het hypotheekproces van de toekomst

op 05 januari 2016 in Actueel, Innovatie, Hypotheken

De doorlooptijd van een hypotheek reduceren tot een uurtje is momenteel nog een utopie, maar Yellowtail consultants Marijn de Granada en Daniël Rogulic zijn ervan overtuigd dat dit binnen afzienbare tijd toch echt realiteit kan zijn.

Column AM Magazine: Oud & Nieuw

Column AM Magazine: Oud & Nieuw

op 15 december 2015 in Actueel, Innovatie, Hypotheken

"Onlangs sprak ik op een receptie een jonge consultant, Steef, die samen met zijn vriendin hun eerste woning had gekocht. Inmiddels was hij heel gelukkig, maar het koopproces was bepaald niet zonder strubbelingen verlopen. Steef had er - zoals steeds meer mensen doen - voor gekozen om de hypotheek ‘zelf’ te regelen en was na uitgebreide oriëntatie uitgekomen bij een online bemiddelaar.

DigID als toegang tot mijn databronnen - waarom niet nu al?

DigID als toegang tot mijn databronnen - waarom niet nu al?

op 28 januari 2016 in Actueel, Innovatie

We zien dat consumenten steeds vaker behoefte hebben aan financiële informatie en ook steeds vaker zelf deel uit maken van het advies- en beheerproces. De overheid trekt zich terug als verzorger, het pensioensysteem wijzigt, oude zekerheden staan op de tocht. Tegelijkertijd neemt het aantal beschikbare financieel adviseurs af als gevolg van wijzigende verdienmodellen en de hogere opleidingseisen die de overheid stelt. Zowel consument als financiële industrie hebben oplossingen nodig waarmee het advies- en beheerproces makkelijker en betrouwbaarder wordt. Vanuit verschillende hoeken zijn er ook al oplossingen ontwikkeld, waaronder onze oplossing Cord Finance, een data aggregatie platform. Dit platform verzamelt informatie vanaf de bron zodat het uploaden van allerlei documenten en controle achteraf overbodig wordt.

Yellowtail eventpartner van congres 'Big Data in de financiële sector'

Yellowtail eventpartner van congres 'Big Data in de financiële sector'

op 05 januari 2016 in Actueel, Evenementen/congressen, Innovatie

Op 4 februari 2016 a.s. verzorgt Yellowtail een sessie tijdens het congres 'Big Data in de financiële sector' met de titel 'De voordelen van het gebruik van overheidsdatabronnen door financieel dienstverleners'.

IIR Hypotheekweek: Hoe Europese wetgeving en gebruik brondata online hypotheken een boost gaan geven

IIR Hypotheekweek: Hoe Europese wetgeving en gebruik brondata online hypotheken een boost gaan geven

op 10 december 2015 in Evenementen/congressen, Innovatie

De invloed van Europse wetgeving en het gebruik van brondata op de groei van online hypotheken stonden centraal tijdens de plenaire presentatie van Yellowtail bij de opening van de IIR Hypotheekweek die plaatsvond op 18,19 en 20 november. Gert Vasse, director Yellowtail Consulting, verzorgde de presentatie en nam het publiek in vogelvlucht mee langs de ontwikkelingen in hypotheekland en ging daarbij met name in op de Doe-het-zelf ontwikkelingen. Want dat consumenten steeds meer zelf gaan doen is een onstuitbare trend. Waar de consument nu nog in ongeveer 23% van alle hypotheekaanvragen één of meerdere activiteiten zelf verricht, zal dat percentage de komende jaren fors stijgen tot ongeveer 80%.

Data-aggregatie binnen de financiële sector over vijf jaar gemeengoed

Data-aggregatie binnen de financiële sector over vijf jaar gemeengoed

op 26 januari 2016 in Actueel, Innovatie

Vier vragen aan Paul Janssen, Director Cord Finance over de huidige stand van zaken én toekomst van data-aggregatie.

Nieuwjaarsvideo van de Yellowtail partners

Nieuwjaarsvideo van de Yellowtail partners

op 31 december 2015 in Actueel

De Yellowtail partners blikken terug en kijken vooruit.

Risicoscanner mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid

Risicoscanner mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid

op 11 november 2015 in Actueel

De trend van klantparticipatie en zelfwerkzaamheid is niet meer te stuiten. In het vakblad 'De hypotheekadviseur' vertellen Edwin Riem (Eerstestap.nl) en Gert Jan Vasse (Yellowtail) over de tool die gezamenlijk werd ontwikkeld om inzicht te geven in de gevolgen van overlijden. Deze Risicoscanner is een mooi voorbeeld van 'geholpen' zelfwerkzaamheid. Lees hier het artikel.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer
  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos