Actueel

LEF en Yellowtail op Amsterdamse beurs voor gongceremonie

LEF en Yellowtail op Amsterdamse beurs voor gongceremonie

op 10 maart 2015 in Actueel, MVO, Yellowtail nieuws

Op uitnodiging van Euronext heeft LEF, in verband met haar 1e jubileumjaar, op 10 maart de beurs geopend. Directeur Gijs Wintzen opende de Amsterdamse effectenbeurs door op de traditionele gong te slaan. De gong ceremonie vond plaats in de Global Money Week en stond in het teken van de missie van LEF. Yellowtail mocht als een van de partners van LEF ook bij de gongslag aanwezig zijn.

 
Cross channel klantbediening Obvion; een praktische aanpak

Cross channel klantbediening Obvion; een praktische aanpak

op 15 januari 2015 in Actueel, Projecten, omnichannel klantbediening

In de hypotheeksector is het klassieke klantbedieningsmodel aan veranderingen onderhevig, zo bewijst onder andere de case van Obvion. Klanten worden primair bediend via het intermediair, maar tegelijkertijd zoeken klanten steeds vaker rechtstreeks contact met de aanbieder. Dit levert de geldverstrekker niet alleen nieuwe kansen op, maar ook een paar stevige uitdagingen. Hoe voldoe je aan snel groeiende klantverwachtingen, zeker als je traditioneel niet bent ingesteld op de B2C-relaties? En hoe bied je je klant samen met je belangrijkste partner – de adviseur - een betere cross channel ervaring?

Discretionair inkomen; de basis voor een zorgeloze premie voor de klant

Discretionair inkomen; de basis voor een zorgeloze premie voor de klant

op 19 november 2014 in Actueel, Financieel advies

Steeds meer huishoudens kampen met geldproblemen. Uit een rapport van de Nibud blijkt dat inmiddels zo'n 15% van de Nederlandse bevolking te maken heeft met ernstige betalingsachterstanden. Dit zijn ruim 1,1 miljoen Nederlanders en het Nibud verwacht dat dit aantal nog verder zal stijgen. In dat licht stelt minister Dijsselbloem van Financiën begin oktober van dit jaar in een uitzending van NOS dat banken vaker ‘nee’ moeten zeggen. ‘Dan stel je de aanschaf van een nieuwe keuken maar even uit’. Financiële dienstverleners kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van problemen. Zij moeten uiteraard de juiste productinformatie verstrekken. Belangrijker nog is inzicht in de betaalbaarheid van het product op korte en lange termijn te geven. Hier zien wij een kans weggelegd voor ‘repeterend speelgeld’, ook wel discretionair inkomen genoemd.

 

Video-impressie van de hackathon Yellowlab

Video-impressie van de hackathon Yellowlab

op 12 februari 2015 in Actueel, Evenementen/congressen, Innovatie, Yellowtail nieuws

Al in een eerdere post deden wij verslag van de eerste editie van onze hackathon Yellowlab. Bekijk ook de video impressie.

Video: De opkomst van cross channel distributie

Video: De opkomst van cross channel distributie

op 05 januari 2015 in Actueel, omnichannel klantbediening

Matthijs Mons vertelt over de opkomst van cross-channel distributie en welke implicaties dit heeft voor financiële dienstverleners.

2015 wordt een prachtig jaar voor de hypotheekconsument

2015 wordt een prachtig jaar voor de hypotheekconsument

op 06 november 2014 in Actueel, Innovatie, omnichannel klantbediening

De voorspellingen voor (door)ontwikkeling van andere distributiemodellen voor hypotheken kent u ongetwijfeld wel. Maar hoe staat het eigenlijk met concrete initiatieven? Yellowtail is betrokken bij verschillende projecten en constateerde op basis van een 'rondje in het veld' dat er mooie initiatieven gestart of in ontwikkeling zijn. Hoewel sommige partijen nog in de wachtstand staan met argumenten als 'de online markt is nog klein, vooralsnog kunnen we prima volstaan met intermediaire distributie', zijn andere partijen in een vergevorderd stadium met online en hybride vormen van distributie. Neem bijvoorbeeld de Rabobank waar inmiddels al zo’n 150.000 klanten zelf een hypotheekdossier hebben samengesteld. Of voorlopers als Hetkangewoon.nl, EyeOpen.nl en Startershypotheekonline.nl waar consumenten zelf of met enige hulp een hypotheek kunnen samenstellen en afsluiten. Webcamadvies blijkt inmiddels een geaccepteerde interactiewijze te worden voor steeds grotere groepen consumenten. En ook op het gebied van beheer zien we al mooie ontwikkelingen binnen 'Mijn-omgevingen': klanten kunnen meer en meer zelf scenario’s en mutaties berekenen, uitvoeren, of simpelweg inzicht krijgen in de status van de hypotheek, bouwdepot en aangevraagde mutaties.

Robin Bouman en Gert Vasse benoemd als Director

Robin Bouman en Gert Vasse benoemd als Director

op 12 februari 2015 in Actueel

Gert Vasse en Robin Bouman zijn onlangs benoemd als Director. In hun nieuwe functie worden zij mede verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van Yellowtail’s marktpositie, waarbij Gert Vasse met name business development binnen Nederland voor zijn rekening neemt, en Robin Bouman zich zal focussen op projecten op het snijvlak van cross channel klantbediening in zowel binnen- als buitenland.

De 6 DON'Ts in het hypotheekproces in 2015

De 6 DON'Ts in het hypotheekproces in 2015

op 17 december 2014 in Actueel

De wensen en verwachtingen van consumenten én de marktcondities zijn afgelopen jaren flink veranderd. Wil je als financiële dienstverlener bestaansrecht behouden, dan moeten hypotheekprocessen in 2015 echt veranderd en geoptimaliseerd worden!

Consument meer aan het roer door integratie databronnen

Consument meer aan het roer door integratie databronnen

op 03 november 2014 in Actueel, Innovatie

Onze businesspartner Figlo heeft in Zuid-Afrika een Astute-certificering behaald. Deze certicifering is een blijk van goedkeuring door Astute, wat nu het Figlo-platform volledig integreert met Astute. Dit zorgt ervoor dat gebruikers van Figlo gemakkelijk via het Astute platform data uit kunnen wisselen tussen verschillende productaanbieders. Hierbij valt te denken aan productinformatie over verschillende verzekeringen of beleggingsproducten. De integratie met verschillende databronnen zorgt voor een efficiëntere bediening van klanten en een betere klantervaring.

Een kijkje in de keuken van onze hackathon ‘Yellowlab’

Een kijkje in de keuken van onze hackathon ‘Yellowlab’

op 10 februari 2015 in Actueel, Innovatie, Yellowtail nieuws

Yellowtail organiseerde 5/6 februari voor de eerste maal een heuse hackathon voor haar medewerkers onder de naam 'Yellowlab'. Doemen bij het woord hackathon visioenen op van bleke nerds in AC/DC shirts die bij elkaar komen om de hele nacht te programmeren met de pizzadozen op tafel; afgezien van een enkele pizza, was dit beeld niet typerend voor Yellowlab. Er waren geen AC/DC shirts te bekennen en er werd ook zeker niet alleen maar geprogrammeerd of geprototyped. Maar wat was Yellowlab dan wel?

Van transactiegericht naar relatiegericht klantbeheer

Van transactiegericht naar relatiegericht klantbeheer

op 11 december 2014 in Actueel, Evenementen/congressen, Hypotheken

In februari 2015 vindt de 24ste editie van het Hypotheken Event plaats.

Klant centraal? Wat kunnen financials leren van Apple en IKEA

Klant centraal? Wat kunnen financials leren van Apple en IKEA

op 08 oktober 2014 in Actueel

Bij veel grote organisaties zijn klanten vaak letterlijk uit beeld geraakt, terwijl zij juist hun bestaansrecht vormen. Bij banken en verzekeraars is dit besef gekomen en zij stellen de klant de laatste jaren weer centraal. Men gaat steeds meer terug naar de kernactiviteiten. De vraag die je hierbij echter kunt stellen is 'staat de klant wel centraal wanneer banken en verzekeraars terug gaan naar hun kernactiviteiten?' In de praktijk betekent het teruggaan naar kernactiviteiten namelijk dat men teruggaat naar het leveren van financiële diensten, terwijl het maar de vraag is of de consument écht op financiële diensten zit te wachten. Wil de consument niet gewoon in zijn levensgebeurtenis gefaciliteerd worden, waarbij financiële diensten slechts een noodzakelijke component zijn?

<<  1 2 3 4 [56  >>  

  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos
  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer