Actueel

Tussen wal en schip op de woningmarkt

Tussen wal en schip op de woningmarkt

op 03 oktober 2017 in Actueel, Hypotheken, Financieel advies

Auteur: Cindrea Limburg - AM: hypotheken

Door de krapte op de woningmarkt dreigen starters te worden uitgesloten van de mogelijkheid om een hypotheek en huis te bemachtigen. De koopprijzen stijgen aanzienlijk en het aanbod droogt volgens verschillende woningmarktkenners heel snel op. Hoe moeilijk is het voor een jonge alleenstaande starter om een hypotheek te bemachtigen voor een huisje in Utrecht? En wat doen hypotheekaanbieders om de doelgroep toch van dienst te kunnen zijn? Onze collega Iris Berents vertelt.

Robotadvies op hypotheekmarkt: is overheersing al dichtbij?

Robotadvies op hypotheekmarkt: is overheersing al dichtbij?

op 26 september 2017 in Actueel, Hypotheken, Financieel advies

Door: Wouter Werkman & Dennis Boesser, 21 september 2017, publicatie Emerce


In een tijd waarin consumenten steeds meer zelf willen doen, lijkt het niet meer dan logisch dat (hypotheek)adviseurs op termijn gepasseerd worden. Wat is nu een robotadviseur en hoe zal die de taak van de mens overnemen?

Volkskrant: “Door deze digitale planners wordt het maken van een financieel overzicht eenvoudiger”

Volkskrant: “Door deze digitale planners wordt het maken van een financieel overzicht eenvoudiger”

op 02 augustus 2017 in Actueel

Door: Frank van Alphen, 2 augustus 2017, Volkskrant online

Online je financiële situatie in kaart brengen wordt eenvoudiger. Maar wie het zonder hulp van een adviseur wil doen, heeft wel doorzettingsvermogen nodig.

 

Aflossingsvrij niet Zorgplichtvrij

Aflossingsvrij niet Zorgplichtvrij

op 19 juli 2017 in Actueel, Collega's vertellen, Hypotheken, Financieel advies

Tja, je zal maar één van de ruim 1 miljoen hypotheekklanten zijn met een aflossingsvrije hypotheek... Gaan de spookverhalen ook impact hebben op jouw besteedbare inkomen of valt het allemaal wel mee? En ben jij je eigenlijk bewust van de per 2031 veranderende situatie? De Autoriteit Financiële Markten roept financieel dienstverleners op om actief aan de slag te gaan met dit thema terwijl de banken aangeven hiervoor eigenlijk geen tijd te hebben. De perceptie is dus dat er weinig wordt gedaan omtrent dit thema, echter is dit niet helemaal waar. Fintech- en consultancybedrijf Yellowtail ziet wel degelijk mooie initiatieven om de hypotheekklanten inzicht te geven en een handelingsperspectief te bieden. Director Gert Vasse laat graag een tegengeluid horen.

Discover Weekly: wat kunnen financials leren van Spotify?

Discover Weekly: wat kunnen financials leren van Spotify?

op 06 juli 2017 in Actueel

Auteur: Florine Reinders

In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek en ben ik altijd op zoek naar nieuwe, inspirerende bandjes. Bij het zoeken naar nieuwe muziek hoef ik tegenwoordig niet meer te raden te gaan bij vrienden. Als ik Spotify open, weet Spotify wat ik graag luister. Op basis van deze voorkeuren geeft Spotify mij tips over welke muziek mogelijk ook interessant zou kunnen zijn voor mij. Al menig keer heeft Spotify mij positief verrast.

 

Pensioenoverzicht als opmaat voor financiële planning

Pensioenoverzicht als opmaat voor financiële planning

op 28 juni 2017 in Actueel, Pensioenen

Het koppelen van data uit verschillende bronnen kan een pensioenoverzicht opleveren met gedetailleerde informatie die als basis kan dienen voor persoonlijke financiële planning. Robin Bouman sprak op 22 juni tijdens het Pensioen Pro Jaarcongres.

Beyond Banking: Dreamchasers

Beyond Banking: Dreamchasers

op 15 juni 2017 in Actueel, Bank van de toekomst, Financieel advies

Afgelopen weekend hebben Yellowtail-collega’s Florine Reinders en Daniël Rogulic meegedaan aan de Beyond Banking Hackathon van ABN AMRO. De hackathon werd georganiseerd in Sugar City , waar van vrijdag 18:00 uur tot zondag 16:00 uur hard gewerkt is aan nieuwe innovatie concepten voor de financiële dienstverlening. 

Hoe word je vrienden met de robot?

Hoe word je vrienden met de robot?

op 07 juni 2017 in Actueel

Een huis kopen was ooit de belangrijkste aankoop uit je leven. Jonge starters werden onder begeleiding van een adviseur meegenomen in de overweldigende doch bureaucratische reis naar een hypotheek met als een beloning de financiering van hun droomhuis. De adviseur hield het overzicht en verstrekte alle mogelijke opties, de klant gaf het akkoord. Met de nieuwe generatie starters lijken de rollen omgedraaid. In een tijdperk waarin alles op internet wordt opgezocht lijken de adviseurs gepasseerd te worden, tenzij je als adviseur weet waar de consument zich bevindt. 

Brondata in opmars: Nederland voorop!

Brondata in opmars: Nederland voorop!

op 07 juni 2017 in Actueel

Met de invoer van Payment Service Directive 2 (PSD2) kunnen consumenten derde partijen Access to Account (XS2A) verlenen. Zij kunnen dan met toestemming van de rekeninghouder toegang krijgen tot hun rekeninginformatie en/of transacties. Doel van deze wetgeving is om meer innovatie en concurrentie in de financiële dienstverlening te creëren. Hoewel PSD2 veel uitdaging biedt voor banken, is het voor de consument vooral spannend wat voor nieuwe diensten zullen worden ontworpen. Maar in hoeverre biedt Nederland een vruchtbare bodem voor zulke dienstverleners? En welke valkuilen staan ze nog in de weg?

[12 3 4 5  >>