Actueel

Beyond Banking: Dreamchasers

Beyond Banking: Dreamchasers

op 15 juni 2017 in Actueel, Bank van de toekomst, Financieel advies

Afgelopen weekend hebben Yellowtail-collega’s Florine Reinders en Daniël Rogulic meegedaan aan de Beyond Banking Hackathon van ABN AMRO. De hackathon werd georganiseerd in Sugar City , waar van vrijdag 18:00 uur tot zondag 16:00 uur hard gewerkt is aan nieuwe innovatie concepten voor de financiële dienstverlening. 

Hoe word je vrienden met de robot?

Hoe word je vrienden met de robot?

op 07 juni 2017 in Actueel

Een huis kopen was ooit de belangrijkste aankoop uit je leven. Jonge starters werden onder begeleiding van een adviseur meegenomen in de overweldigende doch bureaucratische reis naar een hypotheek met als een beloning de financiering van hun droomhuis. De adviseur hield het overzicht en verstrekte alle mogelijke opties, de klant gaf het akkoord. Met de nieuwe generatie starters lijken de rollen omgedraaid. In een tijdperk waarin alles op internet wordt opgezocht lijken de adviseurs gepasseerd te worden, tenzij je als adviseur weet waar de consument zich bevindt. 

Brondata in opmars: Nederland voorop!

Brondata in opmars: Nederland voorop!

op 07 juni 2017 in Actueel

Met de invoer van Payment Service Directive 2 (PSD2) kunnen consumenten derde partijen Access to Account (XS2A) verlenen. Zij kunnen dan met toestemming van de rekeninghouder toegang krijgen tot hun rekeninginformatie en/of transacties. Doel van deze wetgeving is om meer innovatie en concurrentie in de financiële dienstverlening te creëren. Hoewel PSD2 veel uitdaging biedt voor banken, is het voor de consument vooral spannend wat voor nieuwe diensten zullen worden ontworpen. Maar in hoeverre biedt Nederland een vruchtbare bodem voor zulke dienstverleners? En welke valkuilen staan ze nog in de weg?

Ockto sluit samenwerking met Qiy en Omniplan

Ockto sluit samenwerking met Qiy en Omniplan

op 07 maart 2017 in Actueel, Innovatie

Ockto, het data-aggregatie platform van Yellowtail, heeft zich aangesloten bij de Qiy Foundation en is de samenwerking aangegaan met Omniplan. 

Ockto bij het IIR Hypotheken Event

Ockto bij het IIR Hypotheken Event

op 20 februari 2017 in Actueel, Hypotheken

Op 14 & 15 februari organiseerde IIR het Hypotheken Event 2017 in het Muntgebouw te Utrecht.

Op de eerste dag faciliteerde Ockto een van de 6 “ronde thematafels”. Paul Janssen, Product Director Ockto, ging in op de kansen van de aanstaande PSD2 regelgeving voor de hypotheekmarkt. Wat betekent het voor het aanvragen en beheren van een hypotheek als banktransacties straks met een druk op de knop kunnen worden ontsloten? Zeker als die gegevens kunnen worden gecombineerd met de persoonlijk financiële gegevens die de consument vanuit de overheid kan ontsluiten?

Ockto genomineerd voor Fintech Awards 2017

Ockto genomineerd voor Fintech Awards 2017

op 13 december 2016 in Actueel, Innovatie

Ockto, de data-aggregatie en -integratie oplossing die ontwikkeld is door Yellowtail, is genomineerd voor de Fintech Adwards 2017, categorie 'Innovative Banking'. Dit betekent dat Ockto behoort tot de meest veelbelovende en innovatieve Nederlandse FinTech bedrijven op dit moment. De uitreiking van de awards vindt plaats op 21 april 2017.

Toestroom van kapitaal en technologische innovatie brengen hypotheekmarkt in wild water

Toestroom van kapitaal en technologische innovatie brengen hypotheekmarkt in wild water

op 09 november 2016 in Actueel, Innovatie, Hypotheken

De toevloed van nieuwkomers op de hypotheekmarkt is groot. Veel van de start-ups op de hypotheekmarkt zijn ontstaan als instrument waarmee beleggers (zoals pensioenfondsen en buitenlandse investeerders) hun geld willen wegzetten. 'De Nederlandse infrastructuur is gunstig voor hen', zegt Matthijs Mons, in MT. ‘Er zijn veel partijen op de markt die beleggers kunnen helpen.’

Nieuwe website: werkenbijyellowtail.nl

Nieuwe website: werkenbijyellowtail.nl

op 03 november 2016 in Actueel

Yellowtail groeit hard en daarom wordt arbeidsmarktcommunicatie en een aansprekend employer brand steeds belangrijker. Daarom hebben we werkenbijyellowtail.nl gelanceerd. Deze is ontworpen en ontwikkeld door ons eigen UX team.

Onderzoek naar de mogelijkheden van robotadvies binnen de hypotheeksector

Onderzoek naar de mogelijkheden van robotadvies binnen de hypotheeksector

op 02 november 2016 in Actueel, Innovatie, Yellowtail nieuws

Drie studenten van de opleiding Business Information aan de Universiteit van Utrecht doen voor Yellowtail onderzoek naar de mogelijkheden van robotadvies binnen de hypotheeksector. Specifiek kijken zij naar de wijze waarop robotadvies het beste geïntegreerd en geïmplementeerd kan worden binnen de klantreis van hypotheekafnemers. Als eindproduct leveren ze binnenkort een adviesrapport en een proof-of-concept.

[12 3 4 5  >>