Omniplan en Yellowtail laten zien hoe technologie processen vereenvoudigt

op 28 september 2016 in Actueel, Innovatie

Omniplan en Yellowtail laten samen zien hoe technologie kan helpen om vervelende en tijdrovende processen te vereenvoudigen en begrijpelijk te maken. Omniplan, specialist op het gebied van Personal Finance, heeft VRIJ ontwikkeld. Een handige webapplicatie die consumenten inzicht geeft in de wijze waarop zij hun vrijvallende lijfrente kunnen inzetten en wat de consequenties hiervan zijn voor het netto besteedbaar inkomen op langere termijn.

Omniplan en Yellowtail laten zien hoe technologie processen vereenvoudigt

Beter inzicht door actuele gegevens

Het te verkrijgen inzicht in VRIJ wordt scherper naarmate de opgevoerde gegevens accurater en completer zijn. Bij de op te voeren gegevens moet gedacht worden besteed aan zaken als het actuele inkomen, het pensioeninkomen en de hypotheekgegevens. Verschillende overheidsinstanties, zoals UWV, de Belastingdienst en MijnPensioenoverzicht.nl beschikken al over een belangrijk deel van die gegevens.

Eenvoudig gegevens verzamelen voor personal finance doeleinden

Met fintech Ockto heeft Yellowtail het nu voor de consument mogelijk gemaakt om deze gegevens op een eenvoudige manier te verzamelen en te gebruiken voor Personal Finance doeleinden. De consument kan Ockto vanuit VRIJ aanroepen. Daarmee wordt het gebruik van VRIJ eenvoduiger en zijn de gegevens direct accuraat. De komende tijd zullen Yellowtail en Omniplan het gebruik uitvoerig testen, verbeteren en de mogelijkheden uitbreiden.