Onderzoek naar de mogelijkheden van robotadvies binnen de hypotheeksector

op 02 november 2016 in Actueel, Innovatie, Yellowtail nieuws

Drie studenten van de opleiding Business Information aan de Universiteit van Utrecht doen voor Yellowtail onderzoek naar de mogelijkheden van robotadvies binnen de hypotheeksector. Specifiek kijken zij naar de wijze waarop robotadvies het beste geïntegreerd en geïmplementeerd kan worden binnen de klantreis van hypotheekafnemers. Als eindproduct leveren ze binnenkort een adviesrapport en een proof-of-concept.

Onderzoek naar de mogelijkheden van robotadvies binnen de hypotheeksector

Wie zijn de studenten en hoe kijken zij met hun frisse blik naar de Nederlandse hypotheekmarkt?

Cas van Cooten

cas vancootenIk ben tweedejaars masterstudent Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Ik volg het honoursprogramma binnen mijn studie, wat inhoudt dat ik zo veel mogelijk interessante, extra activiteiten uitvoer en evenementen bijwoon. Binnen het veld ICT heb ik een specifieke interesse in Cybersecurity, vandaar dat ik naast mijn studie ook werkzaam ben als werkstudent bij Deloitte Cyber Risk Services. Ik ga in november beginnen met mijn masterscriptie, ook binnen het veld Cybersecurity.

“De Nederlandse hypothekensector komt op mij over als een reactieve sector. Er wordt nog weinig (innovatieve) informatie- en communicatietechnologie ingezet om processen te stroomlijnen. Natuurlijk is het moeilijk om binnen zo’n gereguleerde markt ‘vrij’ te bewegen, maar volgens mij kan de hypotheekmarkt zeker meer organisaties zoals Yellowtail gebruiken, die proactief meedenken over oplossingen die het leven van bedrijven en klanten binnen deze markt een stuk makkelijker maken.”

Jeroen 't Hooft

jeroen studentSamen met m’n team doe ik master opleiding Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Na m’n opleiding zou ik graag als IT consultant of adviseur aan de slag willen gaan, mede door het vele klantcontact lijkt me dit een erg leuke uitdaging!

“Veel technologische ontwikkelingen kunnen de huidige (gesloten) hypotheekmarkt openbreken en bijdragen aan een transparantere markt waarin de klant meer centraal komt de staan. Met name transparante kosten en mogelijkheden om hypotheekverstrekkers te kunnen vergelijken op basis van je persoonlijke situatie staan nog in de kinderschoenen. Mede door onze inzet en die van Yellowtail kunnen stappen gezet om deze transitie verder door te zetten de komende jaren.“

Roland Wondolleck

ronald wondolleckMomenteel ben ik bezig met het afronden van de master Business Informatics, waarna ik van plan ben direct aan het werk te gaan. In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met mijn hobby: computers.

“Uit de gesprekken en documentatie die wij tot nu toe hebben gezien, blijkt dat er een duidelijke verschuiving naar 'doe-het-zelf' hypotheken gaande is. Vooral de opkomst van IT zal hierin een grote rol gaan spelen, waarbij partijen met innovatieve oplossingen de zoekende markt zullen moeten overtuigen. Ik zou daarom iedere hypotheekverstrekker adviseren tijdig op deze ontwikkeling in te spelen. Consumentengedrag, en daarmee producten, veranderen sneller door IT dan ooit tevoren!”