bijBouwe

bijBouwe

In december 2015 is de eerste volledig online hypotheekverstrekker van Nederland bijBouwe.nl live gegaan. Het idee voor bijBouwe.nl is ontstaan omdat de hypotheekmarkt te weinig gebruik maakt van de mogelijkheden die online te bieden heeft. Consumenten kunnen via de website bijBouwe.nl direct binnen tien minuten online een hypotheek afsluiten. De klant kan kiezen voor execution only, maar wie liever hulp wil kan advies krijgen van de adviseurs van de verstrekker of de eigen onafhankelijke adviseur.

Efficiënter en goedkoper hypotheekproces

Achter de online hypotheekstraat zit een complexe keten van systemen die met elkaar moeten communiceren. Yellowtail verzorgde de logische integratielaag over deze keten, zodat de mooie online omgeving die consumenten zien aansluit op de processen erachter.
 
Jaap Kabbedijk, senior consultant en deelprojectleider vanuit Yellowtail: “Zodra een consument een hypotheekaanvraag doet via de website, zorgt de integratielaag ervoor dat deze automatisch vertaald wordt naar HDN en doorgestuurd wordt naar de mid-officepartij Quion. Quion beoordeelt deze aanvraag en geeft aan welke documenten benodigd zijn. Deze informatie wordt door de integratielaag op een eenvoudige manier weer beschikbaar gesteld aan de consument. De integratielaag zorgt er kortom voor dat het voorheen traditionele berichtenverkeer omtrent een hypotheekaanvraag nu geautomatiseerd verwerkt wordt. Hierdoor wordt het hypotheekproces efficiënter en goedkoper voor de consument."

 

  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer
  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos