Independer

Op 24 april verscheen het persbericht: Independer gaat opnieuw de hypotheekmarkt betreden met een online propositie. Vanuit een visie dat het verkrijgen van een hypotheek makkelijker, slimmer en goedkoper kan heeft Independer een nieuwe strategie ontwikkeld. Deze ambitie gaat verder dan enkel het betreden van de hypotheekmarkt, maar is gespitst op innovatie en het veranderen van de markt met een disruptief concept. Independer heeft deze visie reeds waar gemaakt in de verzekeringsmarkt en is bij uitstek de partij die hierin ook zou kunnen slagen op de hypotheekmarkt.

Independer

Cruciale rol voor technologie en (digitale)klantbegeleiding

Yellowtail heeft Independer begeleid bij de strategievorming en concretisering van de roadmap voor de komende jaren. Independer ambieert uiteindelijk om 10% van de Nederlandse hypotheekklanten te gaan bedienen. De klanten kunnen op termijn kiezen uit verschillende bedieningsmodellen, waarbij onder andere gemak en scherpe prijsstelling onderscheidende factoren zullen zijn. Om hypotheekadvies daadwerkelijk aan te kunnen bieden voor een bedrag richting de €500, is een grotendeels STP ingericht proces noodzakelijk. Daarbij speelt technologie in combinatie met (digitale) klantbegeleiding een essentiële rol.

Paradigmashift in klantgedrag

Is technologie dan de grootste uitdaging voor Independer? Dat is maar de vraag! Naast de technologie moet ook de klant er klaar voor zijn. Het realiseren van een paradigmashift in klantgedrag is daarbij een grote uitdaging. Het grootste deel van de consumenten is nog steeds gewend, of zelfs gehecht, aan een traditioneel advies- en bemiddelingsproces. De naamsbekendheid van Independer kan hier de doorslaggevende factor zijn.

Ondersteuning bij technologie-vraagstuk en online klantbediening

Independer werkt momenteel aan de ontwikkeling van haar eerste bedieningsmodel: execution only voor starters in loondienst. Yellowtail ondersteunt Independer bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt.

 

  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos
  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer