Stater innovatieprogramma 'Accello'

Hypotheekservicer Stater optimaliseert en innoveert doorlopend haar mid-office hypotheekplatform (E-state) voor de samenwerkende hypotheekverstrekkers. Met het project Accello worden bouwstenen ontwikkeld die ‘Acceptatie terwijl u wacht’ mogelijk maakt. Yellowtail verzorgt als customer intimacy- en implementatiepartner de bouwsteenimplementaties binnen het generieke of specifieke hypotheekproces van de diverse hypotheekverstrekkers.  

Stater innovatieprogramma 'Accello'

Door de Accello bouwstenen is het voor hypotheekverstrekkers mogelijk efficiënte klantprocessen in te richten voor onderscheidende hypotheekproposities; van intermediaire distributie tot execution only hypotheekstraten.

Hypotheek in 1 dag of uur

Om automatische acceptatie mogelijk te maken, wordt binnen Accello gewerkt met data-extractie via OCR of externe bronnen. Die gevalideerde data wordt vervolgens geïnterpreteerd met geavanceerde businessrules en geautomatiseerde verbandscontroles. Hypotheekverstrekkers kunnen hierdoor nu al een hypotheek in 1 dag of uur accepteren. De ambitie is er om dit straks voor low-risk aanvragen volledig automatisch in een paar minuten uit te voeren.

Straight Through Processing

Door de Accello bouwstenen bereiken hypotheekverstrekkers een maximale STP graad. Binnen het proces wordt onderscheid gemaakt in taken die administratief medewerkers kunnen uitvoeren en taken die een acceptant moet uitvoeren, waarbij de nadruk van de acceptantenrol ligt op exceptiemanagement.

Arjan Hessels, Manager Innovatie & Digitalisering Stater: "Yellowtail slaat een belangrijke brug tussen de veranderende wensen en eisen van van consumenten & adviseurs als het gaat om de frontend en de aansluiting op de Mid- & Back Office systemen. Samen zijn we in staat om de gehele hypotheekketen te optimaliseren en te innoveren."

Onderscheidende propositie inrichten

Waar in het verleden het hypotheekproces bij nagenoeg iedere hypotheekverstrekker hetzelfde was, zien we tegenwoordig meer variantie ontstaan in proposities. Mede dankzij de Accello bouwstenen kunnen hypotheekverstrekkers enerzijds gebruik maken van slimme, generieke componenten en anderzijds toch een onderscheidende propositie inrichten.

Rol van Yellowtail

Yellowtail verzorgt voor Stater de intake met de deelnemende hypotheekverstrekkers. Vervolgens wordt een implementatieplan gemaakt om de juiste Accello componenten te implementeren binnen de diverse hypotheekproposities van de hypotheekverstrekkers. De implementatie voert Yellowtail in cocreatie uit met het Stater Accello scrumteam en de hypotheekverstrekkers. Veel trajecten starten met een pilottraject om op basis van de geleerde lessen te finetunen en breder uit te rollen. Vanuit monitoring en afstemming worden de volgende stappen gezet; van implementatie tot wensen voor doorontwikkeling.

Over de samenwerking

Arjan Hessels, Manager Innovatie & Digitalisering Stater: “Wij en onze Accello deelnemers werken heel prettig met Yellowtail samen. Yellowtail slaat een belangrijke brug tussen de veranderende wensen en eisen van van consumenten & adviseurs als het gaat om de frontend en de aansluiting op de mid- & backoffice systemen. Samen zijn we in staat om de gehele hypotheekketen te optimaliseren en te innoveren. Als grootste hypotheekservicer van Nederand willen wij voorop lopen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Yellowtail snapt die wereld als geen ander". Gert Vasse, Director bij Yellowtail: “Innovatie en optimalisatie van front- en mid office processen behoren tot de kernactiviteiten van Yellowtail. Geweldig om te zien hoe Stater hierin samen met de aangesloten hypotheekverstrekkers forse stappen zet. Digitalisering slaagt alleen als je in nauwe samenwerking met gebruikers en IT stappen zet en van daaruit iteratief en incrementeel doorontwikkelt. De ontwikkelingen gaan razendsnel, kijk bijvoorbeeld naar de toenemende beschikbaarheid van externe databronnen. Stater is vaak de first mover. We voegen als Yellowtail graag waarde toe door deze ontwikkelingen zo snel mogelijk te implementeren bij de betrokken hypotheekverstrekkers." 

  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos