Triodos Bank

Triodos Bank heeft onlangs in samenwerking met Yellowtail haar online hypotheekpropositie gerealiseerd waarbij het voorbereiden op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig door de klant digitaal gedaan kan worden.

 

Op de website krijgt een consument snel en uitgebreid inzicht in hoeveel hij kan lenen. Met behulp de online oriëntatiemodule, die gebruikt maakt van de rekenkern van Figlo, kan hij eenvoudig zijn maximale hypotheek en maandlasten berekenen.

Snel inzicht in maximaal hypotheekbedrag

Daarnaast krijgt de consument direct inzicht in de bijkomende kosten, zoals notaris- en taxatiekosten. Ook ziet hij hoeveel hij bespaart op zijn rente wanneer hij het energielabel verbetert. Dat is uniek aan de Triodos Hypotheek: je wordt beloond wanneer je de woning energiezuiniger maakt.

triodos hypotheken 

 

Eigen hypotheekdossier aanmaken

Vervolgens kan de consument een eigen hypotheekdossier aanmaken en zijn hypotheekgegevens compleet maken. Reeds ingevulde gegevens worden direct vanuit de oriëntatie overgenomen. Vanuit het hypotheekdossier kan hij gemakkelijk een afspraak met een Triodos hypotheekadviseur maken. Het hypotheekdossier wordt na het maken van de afspraak direct beschikbaar gesteld aan de adviseur, waarna het adviesgesprek plaats kan vinden. In de toekomst zal Triodos Bank wellicht ook webcamadvies aan gaan bieden.

Triodos Bank heeft bewust niet gekozen voor execution only, maar voor advies via de eigen adviseurs. Op die manier willen zij consumenten helpen een duurzame keuze voor langere termijn te maken.

Straight Through Processing

De gerealiseerde oplossing biedt Triodos Bank een hoge mate van Straight Through Processing. Zo wordt het door de klant ingevulde hypotheekdossier automatisch, binnen het adviespakket, beschikbaar gesteld aan de adviseur. Nadat de adviseur zijn advies heeft uitgebracht, is er een directe HDN koppeling beschikbaar voor het digitaal inschieten van de aanvraag. Dit zorgt naast de nodige tijd- en kostenbesparing voor kwalitatieve verbeteringen en meer aandacht voor de klant.

Hans de Wolff, Directeur Particulieren Triodos: “We hebben heel prettig met Yellowtail samengewerkt. We hebben hen leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven en het is ons samen gelukt om de zeer ambitieuze planning te halen en een prachtige tool te bouwen voor onze klanten."

Korting op advieskosten

Doordat consumenten nu meer zelf kunnen doen in de oriëntatie- en inventarisatiefase wordt het advies efficiënter en goedkoper. Als de consument zelf de benodigde gegevens invult in het hypotheekdossier en de benodigde documenten toevoegt, dan ontvangt hij € 300 korting op de advieskosten. De adviseurs kunnen zich nu meer bezighouden met advies in plaats van met het verzamelen van documenten.

Rol van Yellowtail

Binnen de online hypotheek propositie van Triodos Bank heeft Yellowtail de oriëntatie- en inventarisatiemodules ontwikkeld. Daarnaast heeft Yellowtail de adviseursapplicatie Figlo ingericht en een nieuw adviesrapport in de look & feel van Triodos Bank ontwikkeld. Om vanuit een advies direct een aanvraag te kunnen doen, heeft Yellowtail ook door middel van HDN de koppeling vanuit het adviespakket naar Stater gelegd.

Over de samenwerking

Hans de Wolff, Directeur Particulieren Triodos: “We hebben heel prettig met Yellowtail samengewerkt. We hebben hen leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven en het is ons samen gelukt om de zeer ambitieuze planning te halen en een prachtige tool te bouwen voor onze klanten."

Robin Bouman, Director bij Yellowtail: “We zijn trots op de mooie samenwerking met Triodos Bank. Binnen een heel korte tijd hebben we gezamenlijk een resultaat weten neer te zetten waar we trots op mogen zijn. Gedurende het traject hebben we continu goed kunnen schakelen en oplossingen kunnen vinden voor de uitdagingen die we onderweg tegenkwamen. Het resultaat is een klantgerichte hypotheekoplossing waarin de Triodos propositie echt goed naar voren komt."

 

  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos
  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer
  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea