Data-integratie en -aggregatie

Data-integratie en -aggregatie

Nu consumenten hypotheken en andere financiële producten steeds meer online afsluiten, neemt het belang van persoonlijke data enorm toe. Sterker nog; data spelen een cruciale rol om processen efficiënt en laagdrempelig in te kunnen richten en consumenten self-service te bieden. Yellowtail heeft daarom Cord Finance en Ockto ontwikkeld. Cord Finance is een integratieplatform en Ockto een online data-aggregatie methode. Cord Finance en Ockto vormen samen de spil in online (zelf)bedieningsconcepten.

Data-integratie en -aggregatie

Cord Finance: complete data-integratie oplossing

Cord Finance is een complete data-integratie oplossing voor het doe-het-zelf of omni-channel bediening van uw klanten. Het platform verbindt gebruikers en achterliggende systemen in zowel aanvraag- als beheerprocessen. In Cord Finance zijn koppelingen met verschillende breedgebruikte marktoplossingen opgenomen, waardoor ‘straight-through’ procesverwerking mogelijk wordt. Door uw front-end op Cord Finance aan te sluiten, ontsluit u relatief snel en eenvoudig het gehele finance domein. De time-to-market voor bijvoorbeeld een doe-het-zelf ‘straat’ wordt daarmee serieus verkort.  U bepaalt waar uw klant- en adviesdata wordt opgeslagen en welke systemen u inzet voor berekeningen en/of advies. Cord Finance zorgt voor de distributie van deze gegevens en berekeningen naar de juiste plek.

Met Cord Finance profiteert u van:

 • Snelle time-to-market;
 • Lagere project- en onderhoudskosten;
 • STP klantbediening
 • Altijd up-to-date koppelingen met standaard systemen;
 • Lagere licentiekosten (execution-only zonder adviessysteem);
 • Flexibiliteit naar externe systemen.

Ockto: de online methode voor het verzamelen van data

Ockto stelt de consument in staat veilig en snel financiële gegevens over zijn huishouden te verzamelen en te delen met zijn adviseur, bank, hypotheekverstrekker of andere dienstverlener. Ockto begeleidt de consument op basis van een mobiele app langs websites waar benodigde persoonlijke informatie beschikbaar is, zoals sites van de overheid en banken. Na inloggen op een site verzamelt Ockto de beschikbare gegevens en toont deze aan de consument. Die controleert de verzamelde gegevens en bepaalt zelf of hij ze wil verzenden.

Momenteel verzamelt Ockto gegevens bij De Belastingdienst, UWV, Mijnpensioenoverzicht.nl, Mijn.Overheid.nl en de meeste Nederlandse banken. Het aantal koppelingen zal in de toekomst verder toenemen.

Door met Ockto gegevens uit de bron te benutten:

 • Vereenvoudigt de inventarisatie van de benodigde gegevens;
 • Verbetert de datakwaliteit zo vroeg mogelijk in het proces;
 • Vermindert het aantal benodigde documenten ter bewijsvoering;
 • Gaat de STP-graad omhoog;
 • Wordt klantonderhoud eenvoudiger.

Ook succesvol gebruik maken van data?

Vraag dan een demo of meer informatie aan via Paul Janssen, pjanssen@yellowtail.nl.