Yellowtail Group

Yellowtail Group

Yellowtail Consulting is onderdeel van de Yellowtail Group. De Yellowtail Group levert innovatieve IT oplossingen aan grote ondernemingen en overheid, door het succesvol combineren van consultancy dienstverlening, software ontwikkeling en new venture management.

Yellowtail Group

Ontstaan van Yellowtail

Yellowtail is in 2003 opgericht door Robert Harreman en Rob Coppen. Als collega’s bij Ernst & Young Consulting waren zij beiden werkzaam op het raakvlak van innovatie, IT en business. Rob was vóór 2003 als directeur binnen Ernst & Young actief op het gebied van financieel advies en pensioencommunicatie. Robert greep in 1999 de kans om een paar jaar voor Ernst & Young in Kaapstad te werken. Al voor zijn terugkomst uit Zuid-Afrika, besloten Robert en Rob samen een bedrijf te starten: Yellowtail.

Consultancy en softwareontwikkeling

Yellowtail startte als consultancyorganisatie en richtte zich vooral op het financiële en publieke domein. Al snel groeide de organisatie uit tot een groep professionele en karaktervolle adviseurs, die in staat bleken om bij grote klanten projecten succesvol uit te voeren. In 2005 werd Yellowtail Consulting uitgebreid met Yellowtail Software, dat eigen ontwikkelcentra heeft in Kaapstad en India.

Eigen producten

Door de combinatie van consultancy en software ontwikkeling, heeft Yellowtail alles in huis om innovatieve concepten te bedenken, maar ook te ontwikkelen en werkend te maken. De afgelopen jaren hebben we enkele succesvolle producten gelanceerd zoals MOOR Platform®, CloudBilling, Key Control Dashboard, Ockto en Cord.

Fresh ideas - Proven results

Wij krijgen vaak de vraag waar onze naam vandaan komt. Een yellowtail is een roofvis die veel in de Zuid-Afrikaanse wateren voorkomt en vooral ook heel lekker is op de ‘braai’. Toen Robert en Rob hun plannen smeedden voor een eigen bedrijf, gebeurde dat onder meer tijdens zo’n braai in de tuin van Robert in Kaapstad.

Wij zelf hechten vooral waarden aan onze pay off, die geeft weer waar we voor staan!

www.yellowtailgroup.nl

  • "Het adviesrapport is nu dynamisch opgebouwd. Dat stelt zeker dat onze adviseurs een compliant en een zo klantgericht mogelijk advies geven."

    Harry Schoon | Achmea
  • "Yellowtail heeft Independer uitstekend ondersteund bij de beantwoording van het technologie-vraagstuk en met specifieke expertise op gebied van online klantbediening in de hypotheekmarkt."

    Roel ter Brugge | Manager Projecten, IT en Innovatie | Independer
  • "We hebben Yellowtail leren kennen als deskundig, enthousiast en gedreven. Samen hebben we een prachtige online tool gebouwd, waarbij onze klanten de voorbereiding op advies en het afsluiten van een hypotheek eenvoudig digitaal kunnen doen."

    Hans de Wolff | Directeur Particulieren bij Triodos